tisdag 3 maj 2011

Ett nytt liv...

Undrar hur många gånger jag har tänkt att jag ska börja ett nytt liv? Inte i bemärkelsen att jag tänkt avsluta det pågående utan jag talar givetvis om dom vanor (läs ovanor) som det är så otroligt lätt att lägga sig till med men så ofattbart svårt att göra sig av med.

Jag har haft ett bra liv med massor av fantastiska människor runt mig, både vänner och familj, och jag har verkligen sett till att ta chansen när den knackat på min dörr vilket lett till en del oförglömliga upplevelser, främst i form av resor men jag har på något vis misslyckats med att ta vara på min vardag under långa perioder.

Jag har tränat och dietat många gånger och med en enorm kapacitet att motstå frestelser har det gett bra resultat men precis som så många andra har jag återfallit i gamla vanor gång på gång och det är lätt att ställa sig frågan "varför blir det så här?". Vad är det som gör att så många människor i västvärlden har en osund relation till just mat. Kanske kan det bero på att det är ett accepterat beroende jämfört med exempelvis alkohol. En person som dricker för ofta och för mycket får automatiskt stämpeln alkoholist men så är det ju inte med en person som äter för mycket, i alla fall har det inte varit så historiskt sett men det kanske håller på att förändras nu.

Det finns en massmedial bevakning som aldrig varit så omfattande som den är just nu och om jag inte minns helt fel så hörde jag något i stil med att det går 37 olika matlagningsprogram på TV just nu om man har tillgång till det standardiserade kabel-TV-utbudet. Samtidigt pratas det som aldrig förr om träning och kost och hur mycket fetma kostar samhället och hur utbrett problemet är. Det frossas i andra människors olycka samtidigt som Biggest Loser är ett av de mest populära tv-programmen i USA:s historia.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om allt det här. Hur många människor är det som egentligen hjälps av detta? Vilka åtgärder borde politiker ta till för att förändra problemet? Är det någon som på allvar tror att det räcker med TV-debatter. Givetvis måste vi ut i skolorna och informera barn om följderna redan i tidig ålder men ärligt talat, om föräldrarna ger barnen chips och godis när dom kommer hem varje dag så ska ni fan inte tro att barnen kommer att säga:'

- Nej tack, det var en farbror på skolan idag som sa att godis är dåligt.

Alla barn ser upp till sina föräldrar och av precis den anledningen krävs det ett omfattande arbete för att höja medvetenheten i alla åldrar. Kanhända måste vi ta till en skrämseltaktik men jag vet i ärlighetens namn inte om det fungerar heller. Jag kommer nämligen ihåg en fullständigt vidrig reklam som dom körde på TV i Australien när jag pluggade där -99. Hela reklamen bestod av att man hade tagit fram ett luftrör från en död rökare som man "tömde" som en tarm genom att knåda ut den fettfyllda, grå askmassan som röret var fullt av. Jag var nära att kräkas både en och två gånger men när programmet var slut tände jag en cigg på vägen ut...

Jag vet i alla fall vad jag vill idag och min kost och min träning är något som jag hoppas ska få prägla mitt liv i all framtid. Jag har inte känt mig så här fylld av energi på många år även om jag fortfarande röker men var sak har sin tid. Jag höll upp från rökningen i 6 år så nog vore det väl själva fan om jag inte skulle fixa det igen men för gott den här gången.

Vad gäller tävlingen så säger jag härmed Grattis till vinnaren, det är omöjligt att gå ner 5,6 kg på 2 veckor om man inte käkar flytande diet och jag vägrar utsätta min kropp för det. Hoppas jag gav dig en hård kamp och hoppas du kan hålla i det här efter sopporna tagit slut.

Over and out!

E

Viktnedgång Fettförbränning Muskeldefinition

2 kommentarer:

  1. Rör dig inte ett skit och ät bara så mycket du behöver för att överleva så vinner du lätt som en plätt... du kan tappa en djävla massa muskelmassa på två veckor... det är ju trots allt vikten som räknas...

    SvaraRadera
  2. Jag hatar allt vad dieter heter. Allt handlar om balans. Ät varierat och träna lagom men älska mer.

    //

    SvaraRadera