tisdag 26 april 2011

Alkis dieten

Nej nej...  du läste rätt, det står INTE Atkins det står Alkis.

Okej, antar att det är bäst att vi börjar det här inlägget i rätt ände. Alkohol är inte särskilt bra för kroppen förutom den tillfälliga glädjen och känslan av att man är Gud och det kan väl i och för sig vara värt en rejäl baksmälla nån gång ibland. I ett större perspektiv är dock alkohol en bov i hälso-sammanhang men det vet ju varenda djävel så varför skriver jag om det undrar du. Ja om du lugnar ner dig lite grann så kommer jag till det.

När man dricker alkohol får man i sig en massa kolhydrater och det är inte så positivt när man försöker gå ner i vikt. Dessutom arbetar kroppen hårt med att förbränna all alkohol vi får i oss i upp till 48 timmar och under denna tid förbränns inte ett gram fett. Slutligen så leder också bruk (eller missbruk) av alkohol till muskelnedbrytning.

Jaha - inga konstigheter men hur ska jag nu sy ihop det här med rubriken på inlägget? Lätt som en plätt, har du nånsin sett en fet alkis? Jag menar inte nån djävla nybörjaralkis i bidrags-Sverige som klarar att jobba halvtid på återvinningsstationen runt hörnet. Jag snackar om en hardcore, dedikerad alkis som super alla vakna timmar och gjort det sen han lyckades sno sin första bira av farsan. En sån som även om han har råd att äta ALLTID väljer att köpa sprit istället för mat och på sin höjd får i sig en bit mögligt bröd med jämna mellanrum för att leva ett tag till så han kan fortsätta supa.

Nej just det! Alla har vi ju noterat A-lagarnas stappliga gång på gator och torg och det spelar ingen roll om dom inte fått i sig nån sprit på ett tag heller. Rumpmusklerna (Gluteua Maximus) som kontrollerar resten av benen så att säga, är så djävla förtvinade att dom liksom måste svänga med höfterna i en juck-rörelse för att svinga fram benen ett i taget - då djävlar har man kämpat!

Dessutom är ju alkohol generellt muskelnedbrytande och alla vet ju att muskler väger mer än fett så min helt logiska slutsats är att om man enbart bryr sig om att gå ner i vikt och inte är så noga med hur det går till då är det bara att svänga förbi bolaget på väg hem och köra igång. Räkna med att kunna förlora minst ett tio-tal kg i ren muskelmassa på relativt kort tid och tänk så mycket man går ner när man inte alls äter! För att inte tala om eventuell viktnedgång som blir omedelbar tack vare det ständiga vomiterandet.

Det här blir ju fruktansvärt dyrt tänker du men det är inget problem. När du kämpat på ett tag funkar levern mycket sämre och då blir det mycket lättare att bli full. Dessutom sjunker ju kraven i rasande takt och T-Röd är otroligt billigt om man ser till literpriset jämfört med exempelvis Absolut eller Koskenkorva. Tänk sen också på alla pengar du sparar in för att du inte bryr dig ett skit om nånting...

- Ingen hyra
- Ingen frisör
- Inga räkningar
- Ingen vattenförbrukning
- Ingen uppvärmning
- Inga resor (om man bor på gångavstånd från mack som säljer T-Röd)
- Inga matkostnader

NU med den nya Alkis-dieten behöver du inte vara rik för att lyckas gå ner i vikt, bara målmedveten :)

E

Viktnedgång Fettförbränning Muskeldefinition

3 kommentarer:

  1. Torrt vitt vin och rödvin är det bästa ur kolhydrats-perspektiv. Rödvin ligger på 0,1% kolhydrater.

    SvaraRadera
  2. Hahaha, så djävla klockrent inlägg!! :D

    SvaraRadera
  3. Läste i nyaste BODY att sprit inte alls va så dåligt för träningen som man alltid har hört...
    så jag tänker inte sluta dricka brännvin.. ;)
    /Gunnar

    SvaraRadera